A magyar diákok dániai tudástára

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

Balance Universal Kft. a Scandinavian Education Agency (továbbiakban: SCEDA) kizárólagos tulajdonosa.

A SCEDA, SCEDA Plus!, SCEDA DatabaseTM és egyéb SCEDA logo-k a Scandinavian Education Agency™ tulajdonát képezik, melyek felhasználása, feldolgozása, másolása a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül szigorúan tilos.

A SCEDA fenntartja magának a jogot, hogy a jelen jogi nyilatkozatot és szerződési feltételeket részeiben, vagy egészében, előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa. A jelentős változásokról a SCEDA informálhatja a már meglévő ügyfeleit.

Mindenki, aki igénybe veszi a Scandinavian Education Agency szolgáltatásait, saját felelősségre teszi azt, jelen Általános Szerződési Feltételek dokumentum maradéktalan elfogadásával

1.A HONLAP HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

Honlapunk használatával egy időben az alábbi szabályokat is feltétel nélkül elfogadja, és maradéktalanul betartja.

1.1 Adattárolási irányelvek:

A SCEDA Database honlapja a Scandinavian Education Agency diákjai számára ingyenesen látogatható, a cég egyéb ügyfelei számára a SCEDA Plus! és SCEDA Light! szolgáltatások megrendelésével elérhető. Az oldal némely funkciójához való hozzáféréshez szükséges bizonyos személyes információk feltüntetése. A SCEDA rendszerébe bekerülő információk, a személyes adatok védelméről szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásait betartva kezeli és tárolja az Ön által megadott adatokat, és harmadik félnek ki nem szolgáltatja. A honlapon található űrlapok (segélykéréshez, letöltéshez) kitöltésével egy időben a felhasználó hozzájárul adatainak SCEDA általi felhasználáshoz, a további tájékoztatás érdekében.

1.2 A www.database.sceda.eu honlap tartalmáról:

A SCEDA weboldalán található valamennyi információ és leírás valamint az oldal grafikai és technikai szerkezete (beleértve a SCEDA logo-t is) a SCEDA kizárólagos tulajdonát képezi. Az 1999. évi LXXVI. törvény szerint szerzői jogvédelem alá esik, melyek felhasználása, feldolgozása, másolása, terjesztése valamint tárolása a tulajdonos SCEDA előzetes hozzájárulása nélkül, a szerzői jogok megsértését jelenti, mely jogi következményeket von maga után!

A SCEDA semmilyen természetű felelősséget nem vállal az Ön előtt megjelenő honlap illetve az azon található közvetlen linkek által elért egyéb más honlapok pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan. A weblap, illetve az ott megtalálható információk, vagy más egyéb írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, hiányosságból, félreérhetőségéből esetleges üzemzavarából eredő mindennemű károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a SCEDA nem vállal.

A SCEDA fenntartja magának a jogot, hogy a jelen weboldal felhasználási feltételeit részeiben, vagy egészében, előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa.

2.1 A SCEDA Plus! szolgáltatás megrendelése

A szolgáltatások pontos leírása, valamint azok árazása az alábbi weblapon olvashatóak szerint történik:

SCEDA Plus!

Az átutalást az alábbi bankszámláta kérjük teljesíteni

Balance Universal Kft.
Unicredit Bank
10918001-00000062-58970029

FONTOS! A Megjegyzés rovatban a befizetés azonosításához  kérjük feltüntetni :

„SCEDA Plus! használati díj” vagy „Sceda Light! használati díj” és a jelentkező neve.

A szolgáltatási díj számláját elektronikusan PDF formátumban küldjük a jelentkező által megadott e-mail címre. Amennyiben számlázási adatok eltérnek a jelentkező nevétől és lakcímétől, azt a jelentkező felelőssége külön e-mailben jelezni a SCEDA részére az alábbi e-mail címen.

Számlázással, befizetésekkel, kaució visszautalásával kapcsolatos ügyekben elérhetőség és ügyintézés:

Balance Universal Kft.

Samu Gizella

szamlazas@sceda.eu

+36 30 251-99-51

3.1 SZOLGÁLTATÁSAINKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

3.1.1 SCEDA Plus! szolgáltatás csomagok

SCEDA Plus! zolgáltatás keretein belül, a SCEDA-n keresztül jelentkezőknek (továbbiakban: SCEDA-diák) olyan információkat és fakultatív programokat szolgáltatunk/kínálunk, melyek fontosak lehetnek a Dániába való kiköltözéskor és az azt követő integráció során.

Szolgáltatásunkat az integráció megkönnyítése érdekében hoztuk létre, azonban az integráció teljes zökkenőmentességét nem áll módunkban garantálni. Az ebből adódó kellemetlenségekért és esetlegesen felmerülő problémákért és egyéb veszteségekért felelősséget nem vállalunk.

A SCEDA fenntartja magának a jogot, hogy jelen szerződési feltételeket részeiben, vagy egészében, előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa. A változások csak a változtatás után jelentkezőkre érvényes, a régebbi, meglévő ügyfeleket semmilyen esetben nem érinti.

3.1.1.1 A Plus! szolgáltatások elérhetősége

A SCEDA-diákok a sikeres felvételi bejelentése/feliratkozás után azonnal jogosulttá válnak a számukra releváns szolgáltatásra és egészen az első szemeszter végéig (következő naptári év Február 1.) lesznek jogosultak annak használatára.

A nem SCEDA-diákok a szolgáltatások ellenértékének megfizetése után válnak jogosulttá azok használatára. Jogosultságukat a kiválasztott szolgáltatás(ok)hoz a befizetést megérkezésétől számított legkésőbb 48 órán belül (kivéve hétvégék és állami ünnepnapok) kézhez kapják online, az általuk regisztrált személyes e-mail címükön keresztül. A befizetésről a SCEDA minden esetben értesítőt küld. A díjszabást, a szolgáltatások időtartamát és a befizetések módját lásd lejjebb a Díjszabás részben.

3.1.1.2 Díjszabás

A szolgáltatást elsősorban a SCEDA az SCEDA-diákok számára hozta létre (mindenki SCEDA-diák, aki befizette a 10.000 Forintos kauciót a Balance Universal Kft. bankszámlájára és felvételt nyert valamely partnerintézménybe). A szolgáltatás igénybevétele (a feljebb leírt időintervallumon belül) számukra ingyenes.

A nem cégünk közvetítésével jelentkezőkre az alábbi árak vonatkoznak:

3.1.1.2.2 Plus!

Plus! szolgáltatásunk, amely tartalmazza a Szolgáltatások Részei (lásd lejjebb) pontban felsoroltakat összesen 39.900 HUF a megrendeléstől számított 5 hónapra.

Azon diákok akik már tagjai Plus! szolgáltatásunknak 15.000 HUF-ért meghosszabbíthatják tagságukat újabb 5 hónapra.

3.1.1.2.3 További kedvezmények

A SCEDA bizonyos esetekben kedvezményben részesítheti a szolgáltatásaira előfizetőket. A kedvezményekről minden esetben a www.sceda.eu honlap Szolgáltatások/Előfizetés menüpontjában tájékoztatjuk az előfizetni vágyókat. Ezek a kedvezmények jelen ’Általános Szerződési Feltételek’ dokumentumban nem jelennek meg.

Egyes kedvezmények, más kedvezményekkel nem összevonhatóak.

3.1.1.3 A szolgáltatásra jogosultak (továbbiakban: felhasználó/SCEDA-diák)

A szolgáltatásra csak a Skandináviában érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok jogosultak. Ennek hiányába a szolgáltatás nem igénybe vehető.

A SCEDA-diákok a ’Sikeres felvételi bejelentőlap’ kitöltésével jogosulttá válnak a SCEDA-nál elérhető összes – számukra releváns – SCEDA-diákoknak ingyenes szolgáltatásra, amennyiben azt jelzi az űrlapon.

Azon SCEDA-diák aki ezt nem tette meg, a későbbiekben a www.sceda.eu ’Szolgáltatások/Előfizetés’ menüpontjában teheti meg, amennyiben a ’A SCEDA-n keresztül jutott ki Dániába?’ kérdésre ’Igen’-nel válaszol.

A bejelentésre (mindkét fent leírt esetben) a felvétel napjától számított 3 héten belül van lehetőség. Amennyiben ez nem történik meg, a szolgáltatásra való ingyenes jogosultság megszűntethető. A szolgáltatás időtartama a felvételt követő első szemeszter végéig tart, amennyiben azt azonnal elkezdi a diák. Ha a diák nem kezdi el rögtön az első szemesztert, a szolgáltatás ingyenes elérhetősége megszűnik.

A nem SCEDA-diákok a szolgáltatások ellenértékének megfizetése után válnak jogosulttá azok használatára. Jogosultságuk a szolgáltatásokhoz minden esetben a ’Díjszabás’ részben tárgyaltak szerint alakul.

A szolgáltatásokhoz való jogosultság át nem ruházható.

3.1.1.4 A szolgáltatásból való kizárás

Azon felhasználók, akik bármilyen módon vétenek a SCEDA Plus! és Light! szolgáltatások szabályrendszere ellen, előzetes bejelentés nélkül a felhasználó beleegyezése nélkül kizárhatóak a szolgáltatásból és annak minden részéből (Database, Personal Assistant, Newcomers Facebook Groups, Departure Briefing, Introduction Day – Seminar).

A felhasználókat a szolgáltatás egyes részeiből külön-külön is ki lehet zárni. Az egyes részekből való kizárás nem feltétlenül jelenti az egész szolgáltatásból való kizárást.

A szolgáltatás feltétele, hogy a felhasználó rendelkezzen érvényes tanulói jogviszonnyal Skandináviában (Dánia, Norvégia, Svédország). Amennyiben a felhasználó a tanulói jogviszonyát a szolgáltatás időtartama alatt valamilyen módon elveszíti, a szolgáltatáshoz való jogosultsága is megszűnik. A jogviszony megszűnéséről a felhasználó 48 órán belül köteles tájékoztatni a SCEDA-t az felveteli@sceda.eu e-mail címre küldött üzenettel.

3.1.1.5 A szolgáltatáscsomagok részei

3.1.1.5.1 Database (vagy adatbázis)

A „Database” a SCEDA által létrehozott adatbázis, amely információkat tartalmaz a kiköltözéssel kapcsolatban.

A SCEDA – Database weboldalán található valamennyi információ és leírás valamint az oldal grafikai és technikai szerkezete (beleértve a SCEDA logo-t is) a SCEDA kizárólagos tulajdonát képezi. Az 1999. évi LXXVI. törvény szerint szerzői jogvédelem alá esik, melyek felhasználása, feldolgozása, másolása, terjesztése valamint tárolása a tulajdonos SCEDA előzetes hozzájárulása nélkül, a szerzői jogok megsértését jelenti, mely jogi következményeket von maga után!

A SCEDA semmilyen természetű felelősséget nem vállal az Ön előtt megjelenő honlap illetve az azon található közvetlen linkek által elért egyéb más honlapok pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan. A weblap, illetve az ott megtalálható információk, vagy más egyéb írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, hiányosságból, félreérhetőségéből esetleges üzemzavarából eredő mindennemű károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a SCEDA nem vállal.

Az adatbázist csak a SCEDA Plus! szolgáltatások használatára jogosultak vehetik igénybe, azok jogosultsága át nem ruházható. A belépési információk megosztása, kiadása szigorúan tilos, és a szolgáltatásból való azonnali kizárást von maga után. Azokkal szemben, akik a ’Database’ szabályrendszere ellen vétenek a Balance Universal kft. – és ezáltal a SCEDA – ügyvédei minden jogi lehetőséget meg fognak vizsgálni.

Az adatbázis a tanulók számára az első szemeszter végéig érhető el. Ekkor a belépési és felhasználói adatok törlésre kerülnek. Térítés ellenében lehetőség van az adatbázis további használatára, részletek a ’Díjszabás’ részben.

3.1.1.5.2 Personal Assistance

A SCEDA lehetőséget biztosít a Plus! szolgáltatások felhasználóinak személyes konzultációra a kiköltözés előtt (Magyarországon), illetve az első szemeszter folyamán  is Dániában (csak Aalborg és Koppenhága).

A konzultációk formái a következőek lehetnek: telefon, e-mail, Skype, online illetve személyes találkozó Magyarországon  vagy Dániában.

A konzultációkat a SCEDA által kirendelt személy (általában az adott felhasználóhoz tartozó helyi képviselet egy munkatársa) vezeti. A beszélgetések témái az integráció (lakhatás, munka, hivatalos ügyek intézése, életmód) és az ahhoz szorosan kapcsolódó problémák lehetnek. A konzultációt vezető munkatárs semmilyen egyéb (pl. szakmai, tananyaggal kapcsolatos) kérdésben nem kötelezhető válaszadásra.

A konzultáción a SCEDA munkatársának részéről elhangzottak csupán egyéni szubjektív vélemények, észrevételek és tanácsok. A SCEDA a konzultációkon elhangzottakért felelősséget nem tud vállalni. Az információk és tanácsok megfogadása csakis a diák döntése, azok betartására senki nem kötelezhető.

Munkatársaink rendkívül flexibilisek, azonban személyes találkozó vagy Skype beszélgetés esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges. Skype címünk: scedadenmark

Telefonos szolgáltatásunk minden nap (hétvégéket és ünnepnapokat is beleértve) 09:00-19:00-ig érhető el. Magyarországról a (0036)30 510 98 04-es, Dániából pedig a (0045)26 53 73 00-ás telefonszámot hívva van lehetőség kollégáinkkal történő egyeztetésre, tanácsadásra.

Online információkérés is lehetséges, melyre 3 munkanapon belül választ ad a SCEDA.

3.1.1.5.3 Newcomers Facebook Group

A SCEDA a SCEDA Plus! felhasználókat egy Facebook csoportban gyűjti össze az ismerkedés elősegítése érdekében.

A SCEDA fenntartja a jogot a kommentek szűrésére. Az oda nem illő, az oldal témájával vagy a SCEDA értékrendszerével nem egyező hozzászólásokat (pl. reklámozás, másokat sértő megnyilvánulások) automatikusan töröljük.

A csoport tagjainak hozzászólásaiért a SCEDA semmilyen felelősséget nem vállal. A csoporthoz bárki javasolhat tagot, azonban a SCEDA munkatársainak hatásköre a felvételt jóváhagyni vagy elutasítani.

A SCEDA fenntartja a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül kizárja a csoportból azon felhasználókat, akik valamilyen módon vétenek a szabályrendszer ellen, vagy bármilyen okból ki lett zárva bármely SCEDA szolgáltatásból.

3.1.1.5.4 Introduction Day

A SCEDA által szervezett Introduction Day-ek helyszínei évente változnak.

A rendezvényen (vagy egyes részein) való részvétel önkéntes, és mindenki saját felelősségére teheti. A résztvevők utazási költségeit a SCEDA-nak nem áll módjában megtéríteni, azonban a rendezvényen való részvétel ingyenes, még a nem SCEDA-diákok számára is.

3.1.1.5.4.1 Az Introduction Day programjai:

a)  Seminar

A SCEDA Seminar az Introduction Day egyik programja és jellemzően minden év Augusztus utolsó heteiben kerül megrendezésre. A rendezvény célja hogy az újonnan kiköltöző magyar diákokat hasznos és praktikus információkhoz juttassa, a megjelenés csupán ajánlott, nem kötelező. A részvétel ingyenes mindazok számára akik a SCEDA Plus! szolgáltatásra jogosultak.

A szemináriumokat a SCEDA gyakorlott helyi képviselői  és régebb óta Dániában tartózkodó – többnyire magyar – diákok tartják.

A szeminárium általában egy felsőoktatási intézmény tantermében kerül megrendezésre, és tartalmazza a sikeres kezdeti hónapokhoz elengedhetetlen alapinformációkat (pl. lakás és munkakeresés, vásárlás, utazás, helyi élet, tanulmányok).

b) Sightseeing

Rendhagyó városnézés, ahol a legfontosabb helyeket látogatjuk meg, csapatépítési és ismerkedési feladatokkal egybekötve. Általános helyszínek pl. posta, kommune, iskola épületei, bank stb.

3.1.2 Home Service

A Dániában való szálláskeresés a diák feladata és felelőssége. A SCEDA-nak az alábbi módokon áll módjában segíteni a kköltöző SCEDA-diákon.

3.1.2.1 A Database Információi

A database részeként linkekkel, kollégiumi szoba regisztrációs lehetőségekkel a jelentkező azonnal feliratkozhat a várólistákra, illetve felveheti a kapcsolatot lakás/szálást kínálókkal.

3.1.2.2 SCEDA Szobák

A SCEDA Szobák csak Aalborg városában érhetőek el, és számuk limitált. A város közvetlen központjában, korlátozott számban vendégszobák állnak a felvett diákok rendelkezésére, 75 DKK/éjszaka/fő áron. Ezt az árat a kiadó ház szabja meg, a SCEDA ezen hasznot nem realizál. Az ár megegyezik a város melletti kemping áraival, így ez remek választás lehet azoknak, akik ugyanolyan áron jobb minőségű és központi elhelyezkedésű szállást szeretnének maguknak a kezdetekben.

A szobák maximum 1 hónapig érhetőek el, addig amíg a diák nem talál magának állandó szállást. A szobák igénybevételének joga várólista alapján működik, a regisztráció leadásának időpontjának figyelembe vételével. A lakhelyeket augusztus közepétől lehet átvenni.

A regisztráció a Szolgáltatások menüpont alatt található űrlap segítségével történik.

Egy dupla ágyas szoba ára 150 DKK/éjszaka és maximum 2 fő lakhat benne. Minden itt lakónak rendelkeznie kell saját ágyneművel, ellenkező esetben annak bérleti díja 50 DKK/éjszaka/fő. A szobákhoz közös fürdő és konyha tartozik.

A SCEDA csak közvetítői szerepet vállal szobák kiadásában, a befizetések közvetlenül a kiadóhoz kerülnek, így a SCEDA-nak anyagi haszna nem keletkezik.

A SCEDA semmilyen felelősséget nem vállal a szobák minőségéért, áráért, illetve a szobákból adódó egyéb kellemetlenségekért.

3.1.2.3 Boligportal hozzáférés

www.boligportal.dk magán lakásokat kínáló portálhoz való hozzáférést a Szolgáltatások menüpont alatt található űrlap segítségével lehet igénybe venni. A diák elküldi a kiszemelt szállások linkjeit, a SCEDA munkatársai pedig 3 munkanapon belül válaszolnak a hirdető elérhetőségeivel.

A hozzáférés Augusztus 1.- November 1.-ig elérhető.

Az esetleges sikertelen kapcsolatfelvétel, hiteltelen hirdetések és egyéb kellemetlenségek miatt a SCEDA nem vállal felelősséget.

3.1.3 Departure Briefing

Ez a rendezvény a kiutazás előtt kerül megrendelésre Budapesten, jellemzően augusztus hónap első felében. A Departure Briefing célja, hogy egy utolsó magyarországi találkozó keretein belül ellásuk a kiköltözőket a legfontosabb információkkal még indulás előtt.

A rendezvényen való részvétel önkéntes. A résztvevők utazási költségeit a SCEDA-nak nem áll módjában megtéríteni.

3.2 Szolgáltatáscsomag tartalma

3.2.1 SCEDA Plus!

  • Database hozzáférés
  • Introduction Day (Seminar, Sightseeing)
  • Departure Briefing rendezvény
  • Home Service
  • Online, személyes és telefonos segítségnyújtás
  • Közös Facebook csoport

Az ÁSZF további részei: