A magyar diákok dániai tudástára

Szálláskeresés / Lakáskeresés

szallas daniaban 2 150x150 Szálláskeresés / Lakáskeresés

A lakáskeresés a Dániába költöző diákok egyik legnagyobb kihívása. Az állandó lakcím feltétele a CPR-számnak, ami nélkül igencsak nehéz az élet a skandináv országban. Érdemes a szállás keresést minél előbb elkezdeni mivel a tanévkezdés közeledtével a szabad lakások és kollégiumi szobák száma drasztikusan lecsökken.

Lakhatási Formák

Dániában tanuló diákoknak általában a kollégiumi szoba, lakás, lakrész, szoba, osztott szoba opciók szolgálnak megoldásra a lakhatás szempontjából. Ezeket cégek, kollégiumok, magánszemélyek adják ki, illetve léteznek diákszállásokkal foglalkozó, szakosodott cégek, honlapok is.

KOLLÉGIUMI SZOBA

HOSTEL (átmeneti szálláshely)

COUCH SURFING (átmeneti szálláshely)

LAKÁS (bérlés magánszemélytől)

LAKÁS (lakásközvetítő cégtől)

SCEDA Szobák

A SCEDA Szobák csak Aalborg városában érhetőek el, és számuk limitált.

A város közvetlen központjában, korlátozott számban vendégszobák állnak a felvett diákok rendelkezésére, 75 DKK/éjszaka/fő áron. Ezt az árat a kiadó ház szabja meg, ezen a SCEDA-nak nincs haszna. Az ár megegyezik a város melletti kemping árakkal, így ez remek választás lehet azoknak akik ugyanolyan áron, jobb minőségű és központi szállást szeretnének maguknak a kezdetekben.

A szobák maximum 1 hónapig érhetőek el, addig amíg a diák nem talál magának állandó szállást. A szobák igénybevételének joga várólista alapján működik, a regisztráció leadásának időpontjának figyelembe vételével.

A szobák augusztus közepétől érhetőek el, és vendégszobákról lévén szó, közös konyhával és fürdővel rendelkeznek. Egy dupla ágyas szoba ára 150 DKK/éjszaka és maximum 2 fő lakhat benne.

Minden itt lakónak rendelkeznie kell saját ágyneművel, ellenkező esetben annak bérleti díja 50 DKK/éjszaka/fő.

Amennyiben további kérdéseid merülnének fel bármely itt olvasható témával kapcsolatban, ne habozz kapcsolatba lépni munkatársainkkal az alábbi információkérő gomb segítségével, vagy sürgős esetekeben hívd Magyarországról a (0036)30 510 98 04-es vagy Dániából (0045) 26 53 73 00-ás számot!

INFORMÁCIÓKÉRÉS A SCEDA-TÓL